Meghan Markle do të marrë vetëm 1£ nga Mail on Sunday për cënimin e privatësisë


January 06, 2022

“The Mail on Sunday” do t’i paguajë Dukeshës së Sussex-it vetëm 1 paund si dëmshpërblim për cënimin e privatësisë së saj duke publikuar një letër private që ajo i kishte dërguar babait të saj.

Shuma është përcaktuar në dokumentet e gjykatës që konfirmojnë gjithashtu zyrtarisht se gazeta – dhe faqja e saj simotër MailOnline – kanë pranuar humbjen dhe nuk do ta çojnë çështjen afatgjatë në një apel të gjykatës supreme.

Media do të paguajë gjithashtu një shumë të papërcaktuar për rastin e veçantë të shkeljes së të drejtave të Meghan duke publikuar pjesë të mëdha të letrës.

Botuesi i gazetës ka pranuar gjithashtu të paguajë një shumë konfidenciale si dëmshpërblim për shkeljen e të drejtave të autorit. The Mail on Sunday gjithashtu përballet me detyrimin për të mbuluar një pjesë të konsiderueshme të kostove ligjore të Meghan, të cilat mund të jenë më shumë se 1 milion £.

Dukesha kishte thënë gjithmonë se beteja e saj ligjore trevjeçare kundër Associated Newspapers, botuesja e Mail on Sunday dhe faqes së internetit MailOnline, ishte më shumë për parimet sesa paratë.

Zëdhënësi i saj tha se fitoret e gjykatës demonstruan forcën e të dy pretendimeve dhe mjetet juridike financiare do të bazoheshin në të drejtën e Meghan për një llogari të fitimeve të gazetës pas fitores së saj. Zëdhënësi e përshkroi pagesën si të konsiderueshme dhe tha se do të dhurohej për bamirësi.

Mail on Sunday dhe MailOnline u urdhëruan gjithashtu të shkruanin në faqen e parë dhe faqen kryesore se kishin humbur çështjen ligjore, madje gjykatat specifikonin se në cilin font duhet të shfaqen deklaratat. Mediat zgjodhën ta bënin këtë në Boxing Day, një nga ditët më të qeta të lajmeve të vitit.

Meghan e festoi fitoren duke bërë thirrje për një riformulim të industrisë së tabloidëve dhe foli se si ajo kishte qenë e duruar përballë "mashtrimeve, frikësimeve dhe sulmeve të llogaritura".