Sjelljet toksike të njerëzve që nuk duhet t’i toleroni aspak!


July 19, 2021

Njerëzit nuk janë toksikë, por sjelljet e tyre mund të jenë. Sjelljet toksike kanë tendencë të thithin energjinë tuaj dhe të lënë gjurmë negative jo vetëm në ditën por dhe në jetën tuaj, sipas Living.

Ajo çka është trishtuese është se ne jemi të rrethuar nga sjellja toksike gjatë gjithë kohës, dhe kjo e bën të vështirë për disa të dinë se çfarë është sjellje toksike dhe çfarë nuk është.

Më poshtë do të listojmë 6 sjelljet që janë toksike dhe nuk duhet të tolerohen në asnjë lloj mënyre! Nëse vëreni sjellje të tilla tek një person afër jush është mirë që të largoheni sa më parë prej tij.

-Kërcënimi

Frikësimi fizik ose verbal është toksik.

-Poshtërimi

Një sjellje më pak e dukshme toksike është gjuha e ashpër. Kjo mund të jetë e qëllimshme apo aksidentale, por rezultatet janë të njëjta.

-Kritikat në mënyrë të vazhdueshme

Kritikat e vazhdueshme janë toksike dhe nuk duhet të tolerohen.

-Thashethemet lënduese

Thashethemet janë shpesh shpifje dhe nënçmuese. Nëse ju jeni në kontakt të vazhdueshëm me to, dëmtoni veten e të tjerët.

-Ankesat

Të ankuarit është një sjellje toksike dhe zakonisht është e papranuar nga personi që bën këtë sjellje .

-Ndjenja e fajit

Një sjellje toksike është kur dikush ju bën të ndiheni në faj, pa të drejtë.